Vzorec računa samostojnega podjetnika

Če ste se pravkar registrirali kot samostojni podjetnik (podjetnica) ali pa to nameravate storiti, si pri izdaji računa za vaše storitve ali blago lahko pomagate z dvema vzorcema (posodobili smo ju 17.10.2013):

1. Obrazec izdan račun s.p. mali zavezanec, ki ni registriran za DDV – več o registraciji za DDV si lahko preberete tukaj,

2. Obrazec izdan račun s.p. zavezanec, ki ima ima slovensko ID številko za DDV.

Ko datoteko odprete, lahko s pomočjo povezav v listu “Viri” pogledate vsebino zakonov, ki urejajo vsebino računa. Večino informacij boste našli tudi v predpisih o DDV tukaj.

Izdajanje računov s pomočjo Excel-a je po naših izkušnjah primerno, če je število računov nizko. Ob večjem številu računov pa sta na voljo dve opciji:

– nakup programske opreme ali

– uporaba spletne programske opreme.

Naše stranke lahko uporabljajo programsko opremo tako, da skupaj delamo z istimi podatki na našem strežniku. To pomeni, da nakup posebne programske opreme ni potreben, saj jo lahko delijo z nami. Če želite izvedeti več o tej možnosti, nas pokličite ali nam pošljite podatke, na podlagi katerih bomo lahko pripravili informativno ponudbo naših storitev.

Dodaj odgovor